Contouring-ul, un trend care a explodat în 2012 în rândul tinerelor cu acces la internet, există de fapt de mult timp în rândul make-up artiștilor. Despre cum a apărut de fapt contouring-ul poți să afli din acest articol.

Însă, make-up artiștii celebri, cei care lucrează cu vedetele de pe covorul roșu, au păreri împărțite în ceea ce privește contouring-ul.

Bobby Brown a declarat pentru Vogue că ea nu vede necesitatea contouring-ului, pentru că este un mod de a le spune femeilor că e ceva în neregulă cu felul în care arată. De asemenea a mai spus că brandul Bobby Brown nu va lansa niciodată produse pentru contouring pentru că acestea nu sunt în acord cu ideea ei de frumusețe naturală și pentru că nimeni nu este un make-up artist atât de bun încât să facă această tehnică să arate bine.

Nick Barose – este unul dintre make-up artiștii de la Hollywood care crede că machiajul trebuie să fie fun și original și că nu este neapărat vorba despre „less is more”

Însă nu este de acord cu faptul că femeile încearcă să-și creeze toate același năsuc mic, același tip de buze pline, aceleași sprâncene sau pomeți conturați. Consideră că dacă îți pui o cantitate mare de produse, ai o lumina cât de cât bună și adaugi filtre pe Instagram,  obții o fotografie atractivă, însă viața reală e fără filtre.

Apelează la contouring pentru ședințe foto sau vedete de pe covorul roșu. În viața reală, recomandă evidențierea trăsăturilor foarte subtil cu ajutorul paletelor de corectoare pudră care sunt mai ușor de blenduit și se aplică mai repede.

Pati Dubroff –  Celebrity Makeup Artist, spune despre contouring că a fost din totdeauna prezent în machiaj, dar în ultimul timp femeile abuzează de această tehnică, una nesănătoasă pentru pielea lor. Crede că este ok să ajustezi anumite trăsături, dar nu e normal să te transformi într-o altă persoană.

Laura Mercier -Susține de asemenea machiajul natural. Și ea, a întâmpinat dificultăți cu brandul ei de produse, din cauza cerințelor mari ale retailerilor pentru produse de conturarea feței. Spune că provocarea în crearea actor produse, a fost să le facă ușor de folosit pentru publicul larg. Deși nuanțele sunt subtile, sunt destul de greu de adaptat la subtonul pielii dacă nu intelegi culorile.

Pat McGrath –  Folosește această tehnică în backstage de mulți ani și nu simte că acesta ar fi un trend pentru ea. Crede că e un lucru bun că această tehnică a devenit un lucru la fel de normal că aplicarea rimelului de exemplu, dar că trebuie perfecționată înainte de a o folosi.

 

Tu ce parere ai? Contouring in fiecare zi sau mai bine un look natural?

leave a Comment